EuroRepar heeft nu 111 vestigingen

EuroRepar heeft nu 111 vestigingen

Het grote verschil tussen EuroRepar en andere formules? Dat EuroRepar onderdeel is van een grote autofabrikant met veel kennis. In Nederland heeft EuroRepar nu 111 vestigingen.

EuroRepar is de enige franchiseformule die van een autofabrikant is. PSA omarmt zodoende alle autobedrijven: de universele bedrijven met een werkplaatsformule, de erkende reparateurs en de dealers.

Die laatste slagen er moeilijk in om oudere auto's vast te houden, maar dat trucje kennen de garageformules juist heel goed. Daarom zie je in veel landen Citroën- en Peugeot-dealers met een EuroRepar-bordje aan de gevel.

Succesvol met eigen label

Toch is het doel van EuroRepar niet om de eigen Citroëns, Peugeots en Opels binnen te houden. EuroRepar bestaat sinds 2002, maar deed in Nederland weinig stof opwaaien. Sinds de herintroductie in 2015 weet EuroRepar ook in Nederland heel goed te scoren.

De oorzaak ligt in het feit dat EuroRepar een multimerkenstrategie voert als soft franchise-formule. Er is een eigen onderdelenlabel met een garantie van 24 maanden op onderdelen en arbeid en dat slaat blijkbaar aan.

Elf vestigingen erbij

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er elf nieuwe autobedrijven bij, waardoor het totaal nu op 111 vestigingen komt. Daarmee valt EuroRepar nog maar net buiten de top 10 van de grootste garageformules. Op dit moment telt EuroRepar ruim 3.600 vestigingen in Europa. EuroRepar zal de komende maanden met diverse concepten worden uitgebreid en daarmee hoopt het dat de leden de markt nog beter kunnen bewerken.

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.