Zero Emission | Ecomobiel toont duurzame vernieuwing in mobiliteit

Zero Emission | Ecomobiel toont duurzame vernieuwing in mobiliteit

Energietekorten, prijsstijgingen en leveringsonzekerheid. Woningnood en de stikstofcrisis. Hardnekkige maatschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op de gehele maatschappij. Zero Emission | Ecomobiel gaat al 15 jaar voorop in duurzame mobiliteit, is hét event voor kennisdeling op dat vlak en toont ook dit jaar weer de meest actuele ontwikkelingen.

Tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch, waarvan Zero Emission | Ecomobiel (ZO|EM) onderdeel uitmaak, tonen honderden exposanten duurzame oplossingen en voor de tienduizenden zakelijke bezoekers is het verbeteren van Nederland dagelijkse kost. Van emissieloos transport tot duurzame warmte. Van industriële woningbouw tot CO2-reductie in de industrie. De oplossingen zijn er. Bewezen en kostenefficiënt.

Focus op zwaar transport en de bouw

Zero Emission I Ecomobiel is de beurs waarop zakelijke bezoekers kennis maken met duurzame vernieuwing in mobiliteit. Waar het zwaartepunt in de mobiliteitstransitie lang op personenmobiliteit lag, is elektrificatie op dat vlak inmiddels mainstream geworden. Op het gebied van stedelijke distributie, zwaarder transport en de bouw versnellen de ontwikkelingen. Op de beurs maken professionals kennis met de mogelijkheden in transport, logistiek, e-trucks en elektrische bouwmachines, maar ook met nieuwe technieken voor stroomvoorziening en laadoplossingen.

“De 15de editie van ZO|EM wordt completer en inspirerender dan ooit," vertelt beursmanager Almar Walstra namens organisator 54events. "Met de nieuwste innovaties op het gebied van zero-emissie voertuigen, laadoplossingen en een halve hal slimme energieoplossingen zoals batterijopslag en energiemanagement. Met een breed scala aan exposanten, inspirerende sprekers en interactieve workshops, biedt deze editie meer dan ooit tevoren. Van professionals die dagelijks in de weer zijn met duurzame mobiliteit tot ondernemers die meer willen weten over vergroening van hun wagenpark, deze beurs is dé plek om kennis op te doen, te netwerken en je horizon te verbreden.”

Schoner en slimmer

Milieuzones, autoluwe binnensteden, binnenstedelijke bevoorrading en de retailbranche die boodschappen thuisbezorgt: ze vragen allemaal om slimmere en schonere vervoersmogelijkheden. Op de beursvloer laten we zien dat het kan! Naast het elektrificeren van vervoer, zien we ook steeds meer partijen die kiezen voor cargobikes of vergelijkbare vervoersmogelijkheden en hubs aan de rand van de stad.

Highlights

Hoogtepunten in overvloed: zo zijn er de Dutch Hydrogen Days, de Energy Storage Day en een Test & Drive circuit. Ook worden, voor het eerst, een Young Professional & Studenten Dag en een Dag van de Woco, Architect & Gemeente georganiseerd. Voor grondleggers, uitvinders en koplopers zijn er de Piet Kruijt -, Waterstof - en Laadplein Award.

Nationale Energie Week

De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie, met van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober in de Brabanthallen gelijktijdig Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power – samen goed voor zo’n 400 stands en 200 expert sessies.

Dit artikel is gesponsord door 54events.

Turbo vervangen en speling op de wastegate klep: wat nu?

Turbo vervangen en speling op de wastegate klep: wat nu?

Een garagist vraagt Turbo's Hoet om raad. Hij heeft de turbo van een Peugeot 308 1.6THP uit 2012 vervangen, maar de auto heeft nog steeds geen vermogen. Alles wijst erop dat de turbo wel de oorzaak was voor deze storing. Wat nu?

Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Stock Images Zeeland

Omzet in autobranche daalt met 3,7 procent

De auto- en motorbranche boekte in april, mei en juni een omzetdaling van 3,7 procent vergeleken met een jaar eerder, de eerste omzetdaling in drie jaar tijd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De volautomatische Gear Tronic III van LIQUI MOLY is een ideale klantenbinder. Je voorkomt er typische automaatklachten mee en lost er problemen mee op.

Gear Tronic III lost olieproblemen op

Bij een standaard ATF-verversing blijft zowat de helft van de ATF achter in de koppelomvormer, oliekoeler en -leidingen. Daardoor veroorzaakt het losgeweekte vuil nog meer leed. De oplossing is de professionele olieservice voor automatische transmissies met de volautomatische Gear Tronic III van LIQUI MOLY, want daarmee ververs je bijna honderd procent van de ATF.

OOMT begeleidt en adviseert leermeesters voor succesvolle studenten

OOMT begeleidt en adviseert leermeesters voor succesvolle studenten

Om studenten succesvol hun opleiding af te laten ronden is de rol van een leermeester essentieel. Sinds afgelopen jaar richt een BBL-adviseur van OOMT zich op deze groep, waarbij hij in een driehoek werkt met het leerbedrijf, de student en het ROC. "Als een leermeester succesvol is, dan is de kans groter dat een student dat ook is."

Onderzoek toont aan dat bijna één op de vijf (18%) Nederlanders de afgelopen drie jaar één of meerdere deelautosystemen heeft gebruikt. Foto: Mywheels

Prijsverschil voor deelauto loopt op tot 43%

Bij een gebruik van vijf uur op een traject van 70 kilometer bedragen de kosten voor een deelauto bij Greenwheels 48,20, terwijl ShareNow 57,79 euro vraagt. Dat zie je op deelautovergelijker.nl.

Annemiek van de Heg: "Laten we niet vergeten dat de meerderheid van de auto's nog steeds een verbrandingsmotor heeft."

Dankzij TECH360 krijgt Robert Visser een gratis training

Robert Visser is derde geworden in de AMT Kennistest. Hij mag van TECH360 een Pro-training volgen. Maar welke?

Evolutie van accutechnologie in de AMT Kennistest: wat speelt er in de markt?

Evolutie van accutechnologie in de AMT Kennistest: wat speelt er in de markt?

In tien rondes heeft de AMT Kennistest een kans geboden aan technici om hun vakkennis te testen en te verdiepen. VARTA was één van de sponsors en gaf maar liefst dertig prijzen weg.

Syntium X is beschikbaar in vaten van 200 liter en in vijf liter verpakking. Mogelijk komt Syntium X later dit jaar beschikbaar als bulkolie.

De strijd om de klant: nieuwe Syntium X van Petronas

Consumenten worden prijsbewuster, terwijl het gemiddelde Europese wagenpark al twaalf jaar oud is en de elektrificatie (verschillend per EU-land) versnelt of vertraagt. Dat vraagt om een andere benadering van de smeeroliemarkt. Samen met Stephan Dergent van Petronas bespreken we de laatste trends.