Bezoek de garage van de toekomst tijdens Auto Prof 2025

Bezoek de garage van de toekomst tijdens Auto Prof 2025

Heb je ooit nagedacht over hoe de garage van de toekomst eruitziet? Tijdens Auto Prof 2025 krijg je de kans om deze toekomst te verkennen. Met een focus op innovaties, kennisdeling en de ontwikkeling van nieuw talent biedt de beurs een compleet beeld van de toekomst van de automotive sector.

In garages krijgen technici steeds meer te maken met complexe elektrische systemen die andere vaardigheden vereisen dan traditionele verbrandingsmotoren. Het onderhoud van batterijen, laadtechnologieën en geavanceerde software wordt binnenkort cruciaal voor de dagelijkse werkzaamheden. Ook worden Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), zoals automatische remsystemen en rijstrookassistentie, steeds belangrijker. Deze systemen vereisen gespecialiseerde apparatuur en kennis, vooral als het gaat om kalibratie en reparatie.

Tijdens de Auto Prof beurs van 2025 krijgen bezoekers de kans om inzicht te krijgen in de nieuwste technologieën en hoe deze onderhoudsprocessen transformeren. Er zijn niet alleen showcases van de nieuwste apparatuur en gereedschappen, maar ook live demonstraties van hoe deze technologieën in de praktijk worden toegepast. Hierdoor krijgen bezoekers een hands-on ervaring van wat er nodig is om in de toekomst relevant te blijven.

Exposant legt uit
Exposant legt uit

Ook aandacht voor klein transport en trucks

Natuurlijk ondergaan niet alleen personenauto’s een transformatie; ook in de wereld van klein transport en trucks zijn er continue nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Elektrificatie en autonome technologieën spelen hier een even grote rol. Voor garages die zich richten op bedrijfsvoertuigen betekent dit nieuwe kansen, maar ook uitdagingen. Zware voertuigen vereisen specialistische kennis en apparatuur voor elektrische aandrijving en ADAS-systemen.

Om de autobranche in zijn volledigheid te representeren, zijn klein transport en trucks aan het beursconcept toegevoegd. Deze toevoeging geeft de garages die zich hiermee bezighouden een platform om innovaties en ontwikkelingen met elkaar te delen.

Een nieuwe generatie monteurs

De garage van de toekomst vraagt om nieuwe vaardigheden, wat de noodzaak van gekwalificeerd personeel met zich meebrengt. Personeel dat om kan gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector. Om garages en (young) professionals de kans te geven elkaar te ontmoeten, wordt er dit jaar aandacht besteed aan het talent van de toekomst en vindt er een speciaal Career Event plaats. Tijdens het Career Event kunnen werkgevers, (young) professionals en studenten elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. In de exclusieve ontmoetingsruimte kunnen werkgevers en (young) professionals met elkaar kennis maken en in gesprek gaan. Voor de autobranche is dit een cruciale stap in het opbouwen van een toekomstbestendige werkplaats.

In het kader van het Talent van de Toekomst demonstreren scholen en studenten de projecten waaraan zij het afgelopen jaar hebben gewerkt. Dit biedt een unieke kans om de nieuwste innovaties te zien waar studenten en scholen mee bezig zijn. Nieuw dit jaar is de Studenten Challenge, waarin studenten en scholen in vier casussen tegen elkaar strijden voor mooie prijzen. Tijdens de beurs krijgen zij de kans om hun vaardigheden te laten zien én inzicht te krijgen in de carrièremogelijkheden binnen de sector.

Live demonstraties en kennisdeling

Net als in voorgaande edities kunnen bezoekers ook dit jaar rekenen op een breed scala aan demonstraties en seminars. Dit jaar zullen deze demonstraties op vaste momenten direct op de stands zelf plaatsvinden. Hierdoor is op vele plaatsen op de beurs iets unieks te zien en kunnen bezoekers de nieuwste innovaties van dichtbij ervaren.

Daarnaast zijn er de vertrouwde onderdelen, zoals het schadeherstelplein en de kennisdomes in samenwerking met ATC en GMTO. Hier kunnen professionals hun kennis verdiepen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Een toekomstgerichte beurs

Auto Prof 2025 is meer dan alleen een vakbeurs. Het evenement biedt een heldere visie op de toekomst van de werkplaats en geeft professionals de tools en kennis om zich voor te bereiden op de veranderende markt. Of het nu gaat om de overgang naar elektrische voertuigen, de integratie van slimme technologieën of het opleiden van een nieuwe generatie monteurs; de beurs biedt een compleet overzicht van de innovaties die de garage van de toekomst zullen vormen.

Naast innovaties, kennissessies en netwerken is er tijdens de beurs ook ruimte voor entertainment. Een goed gevulde snackmuur biedt voor ieder wat wils, je kunt je race-skills laten zien op simulatoren, en proberen de snelste tijd neer te zetten op het slotracebaancircuit.

Auto Prof 2025 vindt plaats op 4, 5 en 6 februari 2025 in Evenementenhal Gorinchem en belooft een inspirerende en toekomstgerichte editie te worden. Voor meer informatie over de beurs kun je de officiële website bezoeken.

Dit artikel is gesponsord door Auto Prof.

Foto: ACE Automotive

Carrièredag automotive & engineering brengt sector tot leven

Op 16 oktober kwamen honderden studenten van de automotive- en engineeringopleidingen van HAN en Fontys samen tijdens de Carrièredag in Arnhem.

Clem Dickmann organiseert weer een stijlvol evenement rondom de Aumacon Leasemaatschappij Top-100 Editie 2024 in Dauphine.

Aumacon Leasemaatschappij Top-100: Ayvens op stoom

De tien grootste autoleasemaatschappijen hebben halverwege dit jaar 81,3 procent van alle leaseauto's in hun beheer en nieuwkomer Ayvens pakt maar...

OOMT webinar: veilig werken met machines en gereedschap

OOMT webinar: veilig werken met machines en gereedschap

Veilig werken is een belangrijk thema in de autobranche, vooral nu elektrische auto's steeds meer voorkomen. Het onderhoud van deze vervoersmiddelen...

De staatssecretaris van I&W roept de EU op zakelijk elektrisch rijden te stimuleren. De VNA zou liever zien dat hij de boete op particulier elektrisch rijden achterwege liet. (Foto: Shutterstock)

Wil de PVV nou meer of minder elektrische auto's?

Opvallend nieuws: PVV-staatssecretaris Chris Jansen van I&W stuurde deze week een brief aan de Europese Commissie. Hij schrijft daarin dat de...

Foto: Shutterstock

Voldoende EU-steun voor verhoging importheffingen Chinese EV's

Binnen de Europese Unie is voldoende steun voor de verhoging van Europese importheffingen op EV's uit China. Dat heeft de Europese Commissie gezegd...

Jaap Zwaan van IBKI over de Launch EVO van AA Equipment Support: "Het is de enige oplossing die zowel praktisch als betaalbaar was."

Hoe ga je efficiënt om met OBFCM?

Bij de APK2 is het meten en doorsturen van OBFCM brandstofgegevens essentieel. Om deze uitdaging aan te gaan, kiest exameninstituut IBKI voor een...

Nee, dit is niet Banjer van Henk en Ingrid.

Geen Tesla Model 3 voor Henk en Ingrid

2019 was een recordjaar voor de Tesla Model 3 in Nederland: 30.520 nieuw geregistreerd. Rond deze tijd komt een groot deel van die 3's uit de lease....

De zoekprijs naar EV's daalde volgens het AMV Marktrapport van september met maar liefst 8%. Foto: Shutterstock.

AMV Marktrapport: de EV moest flink goedkoper

Het AMV Marktrapport van de maand september laat zien dat koper en verkoper het net zo oneens zijn over de prijs als in april. Verder vielen er...